Založ si blog

Expozícia Ferdinanda Porsche

Vo Vratislavicách nad Nisou (nemecky Maffersdorf) sa 3. septembra 1875 narodil jeden z najlegendárnejších automobilových konštruktérov sveta – Ferdinand Porsche. Prinášam Vám pohľad na jeho „pamätník“, ktorý spolupracuje z Porsche múzeom zo Stuttgartu.

Múzeum Porsche Vo Vratislavicách nad Nisou

Múzeum Porsche Vo Vratislavicách nad Nisou

Viac aj na facebook page: MilujemAuta.sk(viac fotiek)

„Pamätník“ slávneho rodáka z Vratislavic, Ferdinada Porsche sa nachádza v modernej budove s názvom kultúrne centrum 101010. Budovu samo o sebe určite neprehliadnete. Za seba môžem povedať, že som čakal väčšiu expozíciu, ale pri spätnom pohľade konštatujem, že všetko podstatné som sa dozvedel. Samotná expozícia pôsobí moderne, ľahko a možno to znie divne pri porovnaní rozmerov, ale aj priestranne.

Porsche 911 Turbo

Porsche 911 Turbo

(viac fotiek)

Pri mojej návšteve (september 2012), tam boli vystavené 3 automobily tejto legendárnej značky. Prvé a myslím, že najzaujímavejšie je Porsche 911 SC „Safari“ z roku 1978 v bojových farbách „Martini Racing“. Nielen svojou robustnosťou nikoho nenechá na pochybách, že by stále bez akýchkoľvek problémov „vycvičil“ aj mladšie autá.

Porsche 911 SC „Safari“ (1978)

Porsche 911 SC „Safari“ (1978)

Ako druhý vystavovaný model je celosvetovo prvé športové auto vybavené turbomotorom. Áno, každý z nás vie, že je to Porsche 911 Turbo 🙂 Posledným modelom je Porsche Cayenne E1 Hybrid, ktoré je rozrezané a môžete vidieť jeho „vnútornosti“.

Porsche Cayenne E1 Hybrid

Porsche Cayenne E1 Hybrid

(viac fotiek)

Podľa slov sprievodkyne sú všetky zapožičané autá priamo z Porsche múzea zo Stuttgartu a po určitej dobe sa obmieňajú. Ak by bolo zatvorené, tak nezúfajte múzeum je presklené, takže exponáty je vidno aj z vonku. Po celej dĺžke ho lemujú najdôležitejšie dátumy v živote Ferdinada Porsche. Spolu s videoprojekciu, z ktorej sme toho moc nemali, keďže akosi nešla, hodnotím múzeum ako veľmi pekné a určite stojí za návštevu pre toho, kto miluje autá.

Daniel Hančík

Brno Classic Grand Prix – HistoCUP 2013

13.05.2013

To, že mám rad autá a najmä tie staršie je asi z mojich blogov vidieť. Preto som si nemohol nechať ujsť akciu s názvom Brno Classic Grand Prix / HistoCUP. V sobotu ráno sadám v Žiline na známy žltý autobus a frčím do Žiliny. Úprimne, byť po niečo viac ako hodine v Trenčíne nie je bohviečo, ale skúsil som to. 13:30 vystupujem v Brne pri Hotely Grand, kde ma už [...]

Mercedes-Benz E 63 AMG S – prvá jazda

07.04.2013

Tri magické písmenka AMG v každom, kto sa aspoň trochu zaujíma o autá vzbudia rešpekt, obdiv a túžbu… Ja som dostal možnosť sa previezť na novom E-čku presnejšie na Mercedese-Benz E 63 AMG. Na úvod, trochu teórie. Tri písmená AMG asi pozná väčšina z nás, ale ktorí vedia aj čo znamená? A a M sú prvé písmená priezvisk zakladateľov Hansa Wernera Aufrechta [...]

Video – výlet s Rapidom za 130-tkou RS

10.03.2013

Tak ako ste mohli čítať resp. vidieť v mojom prechádzajúcom blogu s názvom Video úvod k prvej časti Škoda Rapid 1.6 TDI mali sme k dispozícií Škodu Rapid, ktorú nám zadarmo a bez nároku na honorár zapožičalo Autocentrum Minárik v Žiline, no a my sme ho jendoducho zobrali na výlet a natočili video… fb – MilujemAuta.skwww.milujemauta.sk V úvode by som rád [...]

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

milujemautask

Všetko o minulosti, prítomnosti a budúcnosti a automobilizmu . . . Viac na fb stránke MilujemAuta.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 75191x
Priemerná čítanosť článkov: 4699x

Autor blogu

Kategórie